Homoki - Andreas Homoki

Andreas Homoki

regie  


De baanbrekende productie van Die Frau ohne Schatten (1992) voor de opera van Genève was voor Andreas Homoki de definitieve doorbraak in zijn carrière als regisseur.
Deze productie haalde de voorpagina's van de internationale operatijdschriften. Hij werd uitgenodigd door het Parijse Théâtre du Châtelet en won hier de prijs van de Franse theatercritici als beste operaproductie. Andere producties van Andreas Homoki zijn o.a. Rigoletto voor de Hamburgse staatsopera, Madama Butterfly voor het Aalto - theater in Essen, Das Schloss (Aribert Reimann) voor de opera van Hannover, Die Zauberflöte voor de opera van Keulen, Orphée voor de opera van Genève, La Traviata in Leipzig, Idomeneo voor de staatsopera van München, en Carmen en Capriccio voor De Nederlandse Opera.

In september 2002 werd Homoki chefregisseur van de Komische Oper in Berlijn, waar hij eerder al verschillende opera's regisseerde. In een coproductie met de Muntschouwburg regisseert hij Geburtstag der Infantin / Eine florentinische Tragödie (*Zemlinsky).

Voor de Nederlandse Opera verzorgt hij een nieuwe productie van Lulu, aan het Théâtre du Châtelet een nieuwe Tannhäuser en in Barcelona Orfeo ed Euridice (*Gluck).  


* Der Freischutz
(*Von Weber)( Keulen 03-11-1997 / Bühnen der Stadt Köln)  

* Der Wildschütz (*Lortzing) (Keulen 20-04-1995 / Bühnen der Stadt Köln)  

* Die Zäuberflöte (*Mozart) (Keulen 20-12-2003 / Bühnen der Stadt Köln)  

* Hänsel und Gretel (*Humperdinck) (Gent 10-01-2004 / Vlaamse Opera)