Angeli - Fonteini Angeli

dirigentNaast dirigent is Fonteini Angeli ook klarinettist.
Fonteini Angeli is geboren op 12-06-1991 op Corfu (Griekenland). Al op jonge leeftijd speelde zij klassieke gitaar en klarinet. Zij ging naar het conservatorium van Corfu voor haar verdere opleiding met.deze instrumenten. In 2010 behaalde zij haar diploma klarinet, maar In 2009 was zij al begonnen met colleges voor orkest-dirigent aan de Ionian Universety of Corfu waar zij les kreeg van proff. Miltos Logiadis. Daarnaast kreeg zij nog steeds klarinet-lessen bij Ioannis Sabrovalaskis. In Corfu is zij tweemaal onderscheiden als beste student van het seizoen 2010/2011 en 2013/2014.

In 2014, na het behalen van haar diploma mocht zij zich orkest-dirigent noemen. Zij werd klarinet-docent aan het conservatorium Corfu en speelde en dirigeerde bij verschillende ensembles,bands en orkesten in Griekenland en Nederland. Zij dirigeerde het Brabants Koor, het Orpheus Harmonieorkest Tilburg, het Sub Umbra Harmonieorkest Veldhoven en vele andere ensembles. Zij werkte mee aan masterklassen van Jorg Bierhance (orkest-dirigent), en Louis Buskens (koor-dirigent).

Ook is zij actief lid van de band en het orkest van de Philharmonic Society of Corfu, en musiceert zij in het "Fek Woodwind Ensemble" dat werk ten gehoren brengt van componisten van de Ionische eilanden.

Dit seizoen, 2015/2016 volgde zij de Master Orchestra Conduction bij Arjan Tien aan de Fontys Hogeschool voor Kunsten in Tilburg. In de Schalm (Veldhoven) waren wij aanwezig bij haar overgangsexamen. Samen met de andere examen-kandidaten, Simeon Mulder en Thom Roosten. Zij zijn alle-drie geslaagd en kunnen nu het laatste jaar van hun Masteropleiding gaan volgen, in de hoop dit met succes af te ronden


 

* Young Maestro (jonge dirigenten op weg naar de top)(Veldhoven 10-06-2016 / De Schalm)(gepresenteerd door Sub Umbra)