Arrivabeni - Paolo Arrivabeni

Paolo Arrivabeni.jpg

dirigent 


Paolo Arrivabeni studeerde aan het conservatorium in Parma, compositie bij Camillo Togni, en dirigeren bij Daniele Gatti. Van 1997-2000 was hij assistent-dirigent aan het Teatro Comunale Bologna. Hiernaast werkte hij aan zijn carrière en hij was tevens verbonden aan de Staatsoper Berlin, het Opernhaus Zürcher, het Teatro La Fenice (Venetië), aan het Teatro San Carlo (Napels), in Marseille, Lissabon, Leipzig, Cagliari, Toulouse, Lausanne, Savonlinna en in Montecarlo.

In zijn repertoire vinden we werken van belangrijke Italiaanse componisten uit de 19e eeuw, o.a van Rossini, Donizetti en Verdi. Succesvol waren zijn opvoeringen van Il barbiere di Siviglia, Il Turco in Italia, Tancredi, La Cenerentola, Lucia di Lammermoor, Lucrezia Borgia, Don Paquale, L'elisir d'amore, La traviata, Rigoletto, Nabucco, Simon Boccanegra, Falstaff, en  La Fille du Régiment.

Voor de Vara Radio stond hij op het podium van het Concertgebouw in Amsterdam in Rossini's Stabat mater. Concerten voerde hij uit in samenwerking met meerdere belangrijke orkesten. Op 03-05-2008 dirigeerde hij Lucia di Lammermoor aan de Wiener Staatsoper. In 2009 had hij zijn debuut aan de Opéra Bastille met Der Liebestrank (*Donizetti), en in 2010 aan de New York Metropolitan Opera met Rigoletto

 
* Nabucco (*Verdi)(Luik 22-09-2007 / Opera Royal de Wallonie Luik)

* Macbeth (*Verdi)(Luik 23-09-2008 / Opera Royal de Wallonie Luik)

* Edita Gruberova (Luik 04-10-2012 / Opera Royal de Wallonie Luik)(sopraan)(recitel)

* Ernani (*Guiseppe Verdi)(Luik 01-10-2015 / Opera Royal de Wallonie Luik)