Im - Sunhae Im

Sunhae Im

sopraan


Geboren in Zuid Korea (1976). Studeerde in Seoul en maakte haar opleiding compleet met lessen van Roland Hermann. Hierna werkte zij samen met vele bekende dirigenten waaronder Philippe Herrweghe, William Christie, Fabio Biondi, Thomas Hengelbrock, Sigiswald Kuijken, Manfred Honeck, Frans Brüggen, Kent Nagano, Ricardo Chailly, Sylvain Cambreling, Ton Koopman en Marek Kanowski.

O.l.v. René Jacobs zong zij de Matheus Passion van Bach, Vespro della Beata Vergine en L´Orfeo ed Euridice van Monteverdi.  Sunhae Im zong als Rodisette in Der geduldige Socrates (*Telemann), Eurilla in Orlando Paladino (*Haydn). De rol van Servilia in La clemenza di Tito, Ilia in Idomeneo en Zerlina in Don Giovanni. Haar Europese debuut was in 2001 in Frankfürt en Hanover. Zij was te zien als Zerlina, Blondchen, Barbarina, Papagena, Adele, Yniold en L`Amour in Orphée aux Enfers. Daarna volgden optredens in de Hamburg Staatsoper, de Deutsche Oper en Staatsoper in Berlijn, de Opéra National de Paris, en het Aix-en-Provence en Innsbruck Festival.

Haar concertrepertoire bevat vooral werk van Händel, Bach, Mozart en Haydn. In december 2008 zong zij Händel`s Messiah met het New York Philharmonic Orchestra en in 2010 Mahler`s vierde Symphonie in Pittsburgh.

 

* Orlando (*Georg Friedrich Händel)(Brussel 28-04-2012 / La Monnaie)(Dorinda)(sopraan)