Anderzhanov -Baurzhan Anderzhanov

Baurzhan Anderzhanov.jpg

basAnderzhanov werd geboren in Kasagstan en studeerde aan de Kazakh National Academy of Musik in Atlanta en aan de Accademia d`Arte Lirca in Osimo (Italie). Hij was meteen al te vinden op de buhne in de rol van Colline in La Bohème, Sparafucile in Rigoletto, Angelotti in Tosca, Koning in Aïda in het National Opera en Ballet Theatre in Astana. Hij zong als Dulcamara in L`elisir d`amore, Sarasto in Die Zauberflote in het Teatro La Nuova in Venetie.
In 2012 was hij te zien in de Accademia Rossinana van het Rossini Opera Festival in Pesaro waar hij de rol op zich nam van Lord Sidney in Il viaggio a Reims, waarna hij een uitnodiging kreeg voor de ,,Petite Messe Solennelle,, in het Opera Théâtre van Saint-Etienne. Ook won hij in dat jaar het Concorso Lirico Anita Cerquetti.

Met gastoptredens kwam hij o.a. in de Salle Gaveau in Parijs, het Wiener Konzerthaus, Teatro dell`Opera di Roma, en kwam hij regelmatig terug naar Astana. In 2014 had
Baurzhan Anderzhanov gastrollen bij het Festival Rossini in Wildbad met de rol van Lord Sidney en Don Prudenzio in Il viaggio a Reims en als Berengario in Adelaide di Borgogna.

In het seizoen 2013/2014 werd hij lid van het Aalto-ensemble in Essen en vertolkte de rol van Figaro in Le nozze di Figaro, Dorfrichter in Jenúfa, Colline en Dulcamare. In 2014/2015 zong hij o.a. als Farfallo in Die schweigsame Frau, Don Alfonso in Cosi fan tutte,en Pistola in Falstaff.

 

* Idomeneo (*Mozart)(Essen 14-12-2014 / Aalto Musiktheater Essen)