Andonian - Andrea Andonian

Andrea Andonian

mezzosopraan


Geboren in Colorado (USA). Studeerde in Florida en Ohio. Na haar eerste contract bij de Kölner Opernstudio werd zij aangenomen bij het theater Krefeld / Mönchengladbach.

Sinds 1985 is ze verbonden aan het opera-ensemble in Keulen. Hier heeft zij o.a. Dorabella, Idamante, Cherubino, Annio, Ramiro, Hänsel, Siebel en Cenerentola gezongen. In september 1996 zong ze de rol van Magdalena bij de concertuitvoering van Der Meistersinger in de Kölner Phiharmonie. Vervolgens in 1997 de rol van Wellgunde in Das Rheingold en de alt - solo in de 9e Symfonie van (*Beethoven) o.l.v. James Conlon.

Als gastzangeres was zij o.a. in Berlijn, het Royal Opera House Covent Garden en bij de Dresdner Musikfestspielen. In Keulen zong zij o.a. in Il Trittico, Le Nozze di Figaro, als Annina La Traviata, en in Faust als Sycorax. In 2000 in Eugen Onegin als Larina, in Rigoletto als Giovanna en Maddalena en in Die Walküre als Siegrune. Andrea Andonian zong in 2002/2003 o.a. in de producties van Der Rosenkavalier, Cavalleria Rusticana/Pagliacci en Die Zauberflöte

Zij zong als vorstin in Die Csardasfürstin, Giovanna in Rigoletto en Siegrune in Die Walküre, een rol die zij ook zong toen zij met de oper Köln in september 2010 optraden in het Shanghai Grand Theatre (China). In 2012  was zij te zien als Curra in La forza del Destino, o.l.v. Olivier Py, als leermester in Suor Angelica, en onder de regie van Dietrich Hilsdorf nam zij de rol op zich van Mrs. Pierce in My Fair Lady.
 

* Eugen Onegin (*Tsjaikovski)(Keulen 11-10-2000 / Bühnen der Stadt Köln)(Madame Larina)(mezzosopraan)  

* Die Zäuberflöte (*Mozart)(Keulen 20-12-2003 / Bühnen der Stadt Köln)(Hofdame 2)(mezzosopraan)
 
* La Forza del Destino (*Verdi)(Keulen 24-01-2014 / Bühnen der Stadt Köln)(Curra)(mezzosopraan)