Hetzer - Christoph Hetzer

Christoph Hetzer.jpg

decor & kleding


Christoph Hetzer - geboren in Salzburg - volgde lessen aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Wenen. Zijn leermeester hier was Erich Wonder. Vanaf 2001 heeft hij als freelance decor- en kledingontwerper gewerkt bij de Schaubühne Berlin, het Theater Basel, de Bayerische Staatsoper München, de Oper Frankfurt, het Nationaltheater Mannheim en de Vlaamse Opera.

Hetzer werkte samen met meerdere regisseurs, waaronder Hans Neuenfels, Christian Stückl, Constanze Macras, Pierre Audi en David Hermann. Hij leverde zijn bijdrage o.a. voor Sing für mich, Tod (Ruhrtriennale) voor L`heure Espagnole (*Ravel), La vida breve (*Manuel de Falla), Médée, (*Charpentier) in de Oper Frankfurt en Les Troyens (*Hector Berlioz) in het Staatstheater Karlsruhe.

In 2011 werd aan hem de Hein Heckroth-onderscheiding voor decorontwerp uitgereikt.

 

* Orlando (*Georg Friedrich Händel)(Brussel 28-04-2012 / La Monnaie)

Sing für mich, Tod is een portret, opgedragen aan de Frans / Canadese componist Claude Viviers. Op 3 jarige leeftijd geadopteerd als ouderloos kind. Tijdens zijn schooljaren heeft hij zich nooit ergens thuis gevoeld. Op zestienjarige leeftijd begon hij aan een muziekopleiding in Montreal en volgden daarna lessen in Nederland en Duitsland (1971).
Op zijn 34e jaar werd hij gevonden, vermoord en gebogen over zijn niet afgemaakte werk ,,Crois-tu en L´immoralité de L`ame?``