Zangers - z

Zaharia - Adela Zaharia

Adela Zaharia

sopraanAdela Zaharia is geboren in Arad Roemenië. Zij volgde haar studie aan de Gheorghe Dima muziek akademie in Cluj-Napoca (Roemenië).  Niet lang daarna werd zij lid van de Operastudios van de Komischen Oper Berlin.
In 2012 won zij in haar geboorteland de internationale zangwedstrijd  "Hariclea Dardée"

Zubanovich - Helena Zubanovich

Helena Zubanovich .jpg

mezzosopraan


Geboren in Polen. Zij spreekt Pools (moedertaal) Duits, Itaiaans, Russisch en Tsjechisch. Van 1988 tot !993 studeerde zij aan de Musikakademie Kattowitz. Hier behaalde zij haar diploma solozang-zangpedagogiek-muziekwetenschappen met lof. In 1993 had zij haar operadebuut in Bytom met de rol van Mimi in La Bohème.

Zimmermann - Lisa Katarina Zimmermann

Lisa Katarina Zimmermann

sopraan


Lisa Katarina Zimmermann is geboren in Bochum (1987). Hier studeerde zij van 2001 tot 2009 aan de Muziekschool. Zij kreeg pianolessen en zangonderwijs bij Daniel en Jennifer Morales. Van 2003 tot 2008 won zij meerdere malen prijzen bij wedstrijden van "Jugend Musiziert ".

Zanellato - Riccardo Zanellato

Riccardo Zanellato.jpg

bas


* Aida (*Verdi)(Gent 21-06-2011/De Vlaamse Opera Gent)(Ramfis opperpriester)(bas)
Zurabishvili - Zurab Zurabishvili

Zurab Zurabishvili.jpg

tenor


De tenor Zurab Zurabishvili is geboren in Tiflis (Georgie) en studeerde hier van 1988 tot 1994 aan het concervatorium. Vanaf 1994 tot 2002 kreeg hij les aan het Mozarteum in Salzburg. Daarnaast bekwaamde hij zich ook in acteren en volgde masterklasses bij Bernd Weikl en Paata Burchuladze.

Zhidkova - Elena Zhidkova

Elena Zhidkova.jpg

mezzosopraan

*  Tristan und Isolde (*Wagner)(Keulen 27-03-2009 / Bühnen der Stadt Köln)(Brangäne)(mezzosopraan)

Zamojska - Aleksandra Zamojska

Aleksandra Zamojska.jpg

sopraan


*  Lucio Silla (*Mozart)(Aken 02-05-2009 / Theater Aachen)(Giunia)(sopraan)

Zubaite - Asta Zubaite

Asta Zubaite

mezzosopraan / alt 

Na haar afstuderen aan de Litauischen muziekakademie in Vilnius kreeg Asta Zubaite een contract aan het Opernhaus in Klaipeda. Hierna ontwikkelde zij zich verder aan de Moskauer Tschaikowsky Musikakademie bij Prof. N.L. Dorlik-Richter.

Zormar - Edouard Zormar

bariton

 

* La Traviata (*Verdi)(Brussel 21-06-1994 / De Munt / La Monnaie)(Commissionario)(bariton)  

Zhang - Jianyi Zhang

Jianyi Zhang.jpg

tenor 

De Amerikaanse tenor Jianyi Zhang, geboren in China kreeg zijn opleiding aan het Sjanghai Conservatory of Music, en aan het American Opera Centre van de Juilliard School. In 1984 won hij de eerste prijs bij de wereldbekende Belvedere Competitie in Wenen, en in 1988 won hij een onderscheiding bij de Luciano Pavarotti Competitie in Philadelphia.