Zimmermann - Lisa Katarina Zimmermann

Lisa Katarina Zimmermann

sopraan


Lisa Katarina Zimmermann is geboren in Bochum (1987). Hier studeerde zij van 2001 tot 2009 aan de Muziekschool. Zij kreeg pianolessen en zangonderwijs bij Daniel en Jennifer Morales. Van 2003 tot 2008 won zij meerdere malen prijzen bij wedstrijden van "Jugend Musiziert ".

Na haar beroep als auto-verkoopster begon zij met een zangstudie aan de Robert-Schumann-Hochschule in Düsseldorf in de klas van Prof. Konrad Jarnot. Met het volgen van masterclasses bij Prof. Heyer, Prof. Krause en de kamer-zangeres Anna Tomowa-Sintow deed zij veel ervaring en kennis op. Haar eerste ervaringen op het toneel was met de top-producties, waar zij o.a. de rollen vertolkte van Heks in Dido and Aeneas, Pamina in Die Zauberflöte, Suor Genoveva in Suor Angelica en als Fiordiligi in Cosi fan Tutte.

Sinds september 2012 is zij lid van de Opernstudio Niederrhein en zong zij in het ontspanningtheater meerdere rollen. Zij zong als Barbina in Le Nozze di Figaro, en in Rusalka in de Kinderopera Die Kleine Seejungfrau Rusalka. Ook was zij te horen in studioproducties van "Junge Solisten in Szene gesetzt" bij de Opernstudio Niederrhein.


* Die Lustigen Weiber von Windsor (*Nicolai)(Krefeld 26-10-2013 / Theater Krefeld)(Anna Reich)(sopraan)