Tümmler - Aïsha Tümmler

Aïsha Tümmler

sopraan


De sopraan Aïsha Tümmler is geboren in Darmstadt. Na een vooropleiding voor muziek aan de Darmstädter Akademie für Tonkunst ging zij studeren aan de hogeschool voor Musik und Tanz Köln bij Monica Pick-Hieromi. Na het behalen van haar diploma in 2010 volgde zij masterclasses om haar vaardigheden te doen groeien. In 2012 sloot zij haar vervolgstudie af.

Gedurende deze opleiding werkte zij mee aan meerdere belangrijke producties. Zij had haar debuut als Miss Wordworth in de opera Albert Herring (*Britten), een rol die zij ook vertolkte in het Theater Aachen. Hierna volgde de rol van Polly Peachum in The Begger`s Opera, als Koningin van de Nacht in Die Zauberflöte (voor kinderen) in het Theater Heidelberg.

Daarnaast legde zij zich bovendien vol overgave toe in het concertvak. Als concertzangeres was zij o.a. te zien in de Kölner Philharmonie en de Düsseldorfer Tonhalle.

In het seizoen 2011/2012 was zij te zien als Barbarina in Le nozze di Figaro (voor kinderen) en als Papagena aan de Deutschen Oper am Rhein. Sinds het seizoen 20012/2013 is Aïsha Tümmler lid van het ensemble van de Deutschen Oper am Rhein. In het seizoen 2013/2014 zong zij de rol van Barbarina, in Le nozze di Figaro. Stasi in Die Csárdásfürstin. Ook zal zij op de buhne staan als Gravin Seprano in Rigoletto, en in rollen van Die Frau ohne Schatten (*R. Strauss) en Hänsel un Gretel (*Humperdinck).


* Rigoletto (*Verdi)(Düsseldorf 05-01-2013 / Deutsche Oper am Rhein)(Gravin Ceprano)(mezzosopraan)

* Die Csárdásfürstin (*Kalman)(Düsseldorf 14-12-2013/Oper am Rhein)(hun nicht Stasi)(sopraan)