Nizza - Amarilli Nizza

Amarilli Nizza n

sopraan 

De Italiaanse sopraan Amarilli Nizza, werd geboren in Milaan, in een familie die al sinds 4 generaties vol toewijding met muziek bezig was. Als kind al studeerde zij piano samen met haar grootmoeder, Claudia Biadi (kleindochter van Medea Figner, bekend Falcon Soprano. (sopraan of mezzosopraan met een stem tussen dramatisch en lirisch sopraan).

Zij werd lid bij meerdere koren. Na het behalen van haar diploma natuurwetenschappen aan een Italiaanse hogeschool, en na het doorlopen van de faculteit in Politiek en Psychologie aan de university La Sapienza of Rome (1990) nam zij het besluit om zich volledig te gaan wijden aan haar zangstudie. In 1993 won zij op jonge leeftijd, de ' Mattia Battistini competition ' en maakte zij haar debuut als vooraanstaand actrice in de opera Madame Butterfly (Puccini) in het Flavio Vespasiano Theatre of Rieti.

Sinds die tijd staat zij op het toneel van belangrijke theaters en deed zij mee bij bekende Italiaanse en internationale Festivals. Haar stem, beweeglijk maar krachtig, haar vaste timbre en haar geweldige techniek bezorgen Amarilli Nizza steeds weer de grote rollen uit de operamuziek.  
 

* I Masnadieri (*Verdi)(Luik 21-05-2005 / Opéra Royal De Wallonie)(Amalia)(sopraan)   

* Aida (*Verdi)(Luik 11-11-2006 / Opera Royal de Wallonie Luik)(Aide)(sopraan)