Nadelmann - Noëmi Nadelmann

Noëmi Nadelmann n

sopraan 

Noëmi Nadelmann volgde haar zangopleiding aan de Indiana University/Bloomington. Na haar examen ging zij op les bij Carol Smith. Zij debuteerde in de rol van Musetta aan het Teatro la Fenice. Hierna kreeg zij werk in Geneve, aan de Volksoper Wien, aan de Komischen Oper Berlin en de Staatsoper München.

Tegenwoordig krijgt zij uitnodigingen van talrijke internationale operahuizen en zingt zij in de bekende concertzalen in Europa. Zo werd deze sopraan een veel gevraagde Oratorium - zangeres die optrad onder de leiding van internationaal gerenommeerde dirigenten.

In 1999 had zij haar debuut aan de Hamburgsche Staatsoper waar zij zong als Violetta en als Lucia di Lammermoor. In Zürich zong zij als Rosalinde onder de leiding van Harnoncourt, en in München vertolkte zij de rol van Armida in Rinaldo  (*Händel). In het seizoen 2000/2001 trad zij op aan de Deutschen Oper Berlin, en hierna had zij haar debuut aan de Metropolitan Opera met de rol van Musetta in Manon (*Massenet). Hierna volgden rollen in de Wiener Staatsoper, en aan de Chicago Lyric Opera.

Naast vele Radio-  en TV produkties maakte zij succesrijke CD opnamens met liederen van Gershwin en Porter. In 1999 verscheen er een CD gemaakt o.l.v. Gustav Kuhn en een opname met liederen van Franz Schreker.

Zij zong in La Bohème in Amsterdam, in Die Fledermaus aan de Wiener Staatsoper en in Pagliacci in het New National Theatre in Tokio. In Keulen was Noëmi Nadelmann te bewonderen als Donna Anna in Don Giovanni (*Mozart) en als Rosalinde in Die Fledermaus.  
 

* Lucia di Lammermoor (*Donizetti)(Berlijn 22-04-1997 / Staatsoper Unter den Linden)(Lucia) (coloratuur-sopraan)(J)  

* La Traviata (*Verdi)(Berlijn 20-11-1997 / Komische Oper)(Violetta Valéry)(sopraan)(J) 

* Don Giovanni (*Mozart)(Keulen 17-11-2002 / Bühnen der Stadt Köln)(Donna Anna)(sopraan)