Becker - Dirk Becker

Dirk Becker

decor


Dirk Becker werd geboren in Speyer am Rhein (1964) en groeide op in  München en Freising. Van 1990 tot 1992 studeerde hij in Salzburg aan het Mozarteum. Men leerde hem kennen door het vrije werk dat hij deed in Zürich, Hamburg en Salzburg. Hierop volgend werkte hij als assistent decorbouwer aan het Burgtheater in Wenen, en als gast-assistent in o.a. het Opernhaus Zürich. Vanaf 1996 is hij freelance decorbouwer voor opera, ballet, toneel en musical.

Met de regisseur Erich Sidler werkte hij samen aan het Niedersächsischen Staatstheater Hannover, het Grillo-Theater Essen (Clavigo), tijdens de Wiener Festwochen, aan het Staatstheater Mannheim, het Staatstheater Stuttgart, het Maxim Gorki-Theater Berlin en aan het Thalia-Theater Hamburg. Ook werkte hij samen met de regisseur Christof Loy aan Idomeneo (Bonn), aan La Damnation de Faust (Bremen), aan L`Orfeo (Düsseldorf) en met de regisseur Michael Schulz aan Manon (Komischen Oper Berlin), aan Was Ihr Wollt (Weimar), aan Der Freischütz (Essen).

Sinds september 2001 is Becker de vaste decorbouwer van het Staatstheater Stuttgart. In 205 had hij zijn debuut als regisseur van Die Falsche Zofe (*Maeivaux) in het Theater baden-Baden. In het seizoen 2009/2010 werkte hij bij de Nationale Reisopera aan de opera Un ballo in Maschera.* Idomeneo (*Mozart)(Bonn 10-02-1999/Oper der Stadt Bonn)  

* A Midsummer Night`s Dream (*Britten)(04-02-2005/Aalto-Musiktheater Essen)