Eglitis - Peteris Eglitis

Peteris Eglitis.jpg

bariton

Peteris Eglitis studeerde bij de tenor George Grey in de VS. Vanwege zijn zangpresentatie, kreeg de bariton een beurs aan de Wagner Society, New York, voor gevorderden. Zijn Duitse debuut maakte hij in 1995 bij de Kammeroper Schlosz Rheinsberg.

In het seizoen 1996/1997 zong hij bij Die Bühnen Münster. In 1997/1998 was hij verbonden aan de Deutschen Oper am Rhein. Zijn rollen zijn o.a. Papageno Die Zauberflöte , Figaro Le Nozze di Figaro en Gorjantschikow Aus einem Totenhaus.

Rollen die volgden waren die van Leporello en Monterone in Europa, Noord Amerike en Japan. Zijn optreden als Wotan in Das Rheingold en Die Walküre, en als Wanderer in Siegfried o.l.v. Adam Fisher gaven hem bekendheid over de hele wereld.

Andere rollen waren Méphistophélès in de Damnation van Faust, Escamillo in Carmen, Kasper in Der Freischütz, Kreon in Oedipus Rex, Orest in Elektra, Don Pizarro in Fidelio en Merlot in Tristan und Isolde.

Hij stond op de buhne van de Vienna State Opera, de Franfürt Opera, de Canadian Opera en het Tokyo National Theatre. Ook was hij regelmatig te zien in de Komische Oper Berlin. Bekend was zijn optreden in Cosi fan Tutte, Die Zauberflöte, Les Contes d`Hoffmann, en als Figaro in de Saxon State Opera in Dresden.


http://www.peteriseglitis.com/
 

* La Traviata (*Verdi)(Düsseldorf 23-09-1998 / Oper am Rhein)(D`Obigny)(bariton) 

* Idomeneo (*Mozart)(Brussel 03-04-2010 / La Monnaie)(La voce)(bas)