Elliott - Alasdair Elliott

Alasdair Elliott.png

tenor  


Studeerde aan de Scottisch Royal Academy of Musik and Drama en samen met Laura Sarti vervolgde hij zijn studie aan de Guildhall School of Musik. Met Peter Pears studeerde hij aan The Britten Pearss School en aan de National Opera Studio. Ook nam hij deel aan Master-classes bij Graziella Schutti, Elisabeth Schwartzkopf, Hugh Cuenod, Nancy Evans, Thomas Allen en John Copley.

Alasdair Elliott wordt gezien als een van de bekendste tenoren van de UK. Hij was te bewonderen in het Theatro Real als Pong, in Madrid aan de Royal Opera, als David in Die Meistersinger von Nürnberg in het Staatstheater Stuttgart, als Monostatos in Die Zauberföte in Lissabon en vele andere prachtige rollen.

Vooral muziek uit deze eeuw beschouwt hij als zijn werk. Zijn vertolking van Vova (*Alfred Schnittke) in Life with an Idiot in de English National Opera en de Scottisch Opera, en als The  Servant in de wereldpremiere van The Bacchae (*John Buller) aan The Englisch National Opera brachten hem waarderende  kritieken. Voor de Vara Radio zong hij in Osud (*Janacek) in het concertgebouw, en ook heeft hij gewerkt voor de Opera Zuid, en de Nederlandse Opera.

Zijn concert- en operawerk werd vaak geleid door de meest bekende dirigenten, zoals Bernard Haitink, Christian Thielemans, Placido Domingo, Valery Gergiev, Andrew Davies, John Eliot Gardiner,Trevor Pinnock en Carlo Rizzi.

Recente rollen waren die van Goro in Madama Butterfly, rollen in Die Meistersinger von Nürnberg, Electra (R. Strauss), Hamlet (*Ambroise Thomas), Der Rosenkavalier, The Greek Passion (*Bohuslav Martinu) en Ariadne auf Naxos, Turandot, The Queen of Spades (*Tschaikovsky), The Gambler en The Cunning Little Vixen (*Janacek) in de Royal Opera Covent Garden. Valzacchi in Der Rosenkavalier en Mime in Der Ring (een nieuwe productie in de Scottisch Opera. In Rusalka was hij te horen als Gamekeeper en in Billy Budd als Red Whiskers bij de Glyndebourne Festival Opera.


* L`Heure Espagnole (*Ravel)(Brussel 25-09-2001 / De Munt / La Monnaie)(Torquemada)(tenor)

* Salomé (*R.Strauss)(Brussel 28-01-2012/ De Munt / La Monnaie)(Jood 1)(tenor)http://www.alasdairelliott.com/