Zazzo - Lawrence Zazzo

Lawrence Zazzo

tenor

De tenor Lawrence Zazzo (Amerikaan), studeerde aan Yale University en aan het King's College Cambridge. Hij had zijn operadebuut als Oberon, in A Misummer Night's Dream (* Britten) en kreeg hiervoor een luid applaus. Kort daarna zong hij in Glyndebourne en Karlsruhe de rol van Unolfo in Rodelinda (*Handel).

Hij stond op het toneel van de meeste vooraanstaande Europese theaters. Zo zong hij Gualtiero in Griselda (*Scarlatti), o.l.v. René Jacobs bij de Berliner Staatsoper en op de Innsbrucker Festwochen. Hier was hij eveneens Goffredo in Rinaldo (*Handel). Aan de Opéra Bastille debuteerde hij als Kreon in Medea (*Liebermann) en in het Théâtre des Champs-Élysées als Ottone. Hij vertolkte  de titelrol in Orfeo ed Euridice  bij de Nederlandse Reisopera, weer o.l.v. René Jacobs.

Hierop volgde zijn Scandinavische debuut in Drottningholm met de titelrol in Giulio Cesare. Bij La Monnaie debuteerde hij als Ottone en zong hier ook mee in Luci mie Traditrici (*Sciarrino). Deze productie werd ook uitgevoerd in het Lincoln Center te New York. In de Verenigde Staten zong hij als Athamas in Semele in de Opera van Santa Fe, en vertolkte hij de titelrol in Giasone (*Cavalli), in een regie van David Alden op het Festival van Spoleto.

Lawrence Zazzo heeft ook een erg uitgebreid concert - en oratoriumrepertoire, met onder andere de Messiah.
 

* Agrippina (*Händel)(Brussel 11-09-2003 / La Monnaie)(Otto)(tenor)