Stefanoff - Nadja Stefanoff

Nadja Stefanoff.jpg

mezzosopraan


Geboren op 22-07-1976 in Chemnitz. Zij was van 1987 tot 1993 lid van het kinderkoor van het Theater Chemnitz (Duitsland). In 1994 ging Nadja Stefanoff zich serieus richten op stemvorming en zij kreeg haar eerste lessen van haar vader (operazanger) Stefan Stevanoff. Van 1995 tot 1999 volgde zij zangles aan de Dresdner Musikhohschule, aan de Opernchorstudio van de Sächsischen Staatsoper Dresden en extern aan de Hogeschool voor muziek "Carl Maria von Weber" bij Prof. KS Nelly Ailakowa.

Van 2000 tot 2003 deed zij een vervolg-opleiding in de Opernklasse "Carl Maria von Weber", daarna weer bij Nelly Ailakowa, en in februari 2001 bij Prof. Jürgen Hartfiel. Zij kreeg een beurs van het Richard-Wagner-Verbandes behaalde een prijs bij de Gesangswettbewerpes Orpheum Pulic Award for Mozart en bij de Bundeswettbewerp Gesang in Berlin. Met het volgen van Masterclasses aan de Dresdner Muikhochschule deed zij ervaring op bij de bekende Batzdorfer Barockfestspielen. Stefanoff was in vaste dienst van het Theater Erfurt en het Stadttheater Pforzheim.

Daarnaast had zij gastoptredens aan de Deutschen Oper am Rhein Düsseldorf, het Theater Görlitz en aan de Staatsoper Dresden. Ook was zij te bewonderen in concerten met het Orchestra of the age of Englightenment, het Zürich Kammerorchester in de Tonhalle Zürich en bij de Robert-Schumann-Philharmonie Chemnitz.

Vanaf het seizoen 2007/2008 hoort zij bij het ensmble van het Theater Bremen, en als gast zong zij aan de Staatsoper Stuttgard en de Komischen Oper Berlin. In het seizoen 2012/2013 had zij haar debuut  in het Theater Bonn als Aldgista in een nieuwe ensenering van Norma (*Bellini).

 

* Norma (*Bellini)(Bonn 31-03-2013/Oper der Stadt Bonn)(Aldagista)(mezzosopraan)