Spyres - Michael Spyres

Michael Spyres.jpg

tenor


Geboren in Mansfield (Missouri), waar hij opgroeide in een familie van muziekanten. Hij begon zijn studie in de USA en ging daarna naar het Vienna Concervatorium in Oostenrijk. Bij het Opera Theatre Saint Louis was hij Young Artist. Hier maakte hij zijn operadebuut in een reizende productie als Rodolfo in La Bohème. Belangrijk voor zijn internationale doorbraak waren de rollen als Guglielmo in Viva la Mamma, Lindoro in L´Italiana in Algeri, Hoffmann in Les Contes d´Hoffmann, en oratorium-werk in Händel´s Messiah, Bach´s Weihnachtsoratorium en Mozart`s Requiem.

Na zijn debuut aan het Teatro San Marco in Napels (2006) als Jaquino in Fidelio, was hij ook te zien als Alberto in La Gazzetta (Rossini) bij het `Bad Wildbad Festival`, en in Japan als Alfredo in La Traviata. In het seizoen 2008/2009 werd hij lid van de Deutsche Oper Berlin, waar hij zong als Tamino in Die Zauberflöte en als Steuermann in Der Fliegende Hollander. Andere belangrijke rollen in dat seizoen waren die van Fernando in La Favorite, Graaf in Rigoletto in Missouri. Een galaconcert in het Tchaikovsky Concervatory Moskow, zijn debuut in de scala di Milano als Belfiore in Il Viaggio a Reims en als Raoul in de onverkorte versie van Les Hugenots (Meierbeer) tijdens het SummerScape Festival in New York.

In het seizoen 2009/2010 zong hij in de Vlaamse Opera in Gent en Antwerpen, debuteerde hij bij de Oper Ireland. In mei 2010 was hij te horen bij het Salzburg Whitsun Festival o.l.v. Riccardo Muti. In het seizoen 2010/2011 nam hij aan de Opéra Wallonie de rol van Tamino op zich in Die Zauberflöte.

Michael Spyres nam CD´S op van La Gazzetta (Rossini) en Otello. Zijn eerste recitel CD bevat aria`s van o.a. Mozart, Donnizetti; Verdi, Meyerbeer, Bizet en Puccini en zal in 2011 worden uitgebracht. Otello (Rossini) wordt uitgebracht op DVD.

 


* Die Zäuberflöte (*Mozart)(Luik 23-10-2010 / Opéra Royal De Wallonie)(Tamino)(tenor)

 
* La Damnation de Faust (*Berlioz)(Antwerpen 14-10-2012 / De Vlaamse Opera)(Faust)(tenor)www.michaelspyres.com