Wundsam - Katrin Wundsam

Katrin Wundsam

alt/mezzosopraanOpgegroeid in Neustift (Oberösterreich). Het lag in de verwachting dat Katrin in het bedrijf van haar ouders zou gaan werken. Het was de vraag of haar muziekale talenten haar op een ander idee zouden brengen. Zij ging handelswetenschappen studeren aan de Johannes-Kepler Universität Linz, en daarnaast nam zij zanglessen bij de Anton-Bruckner-Privatuniversität Linz bij Prof. Gerald Trabsinger. Toch besloot zij later een aannameproef te doen aan het Mozarteum Salzburg. Zij studeerde bij Frau Prof. ngrid Mayr en deed mee aan meerdere masterclasses, o.a. bij Kurt Widmer, Robert Holl en Wolfgang Holzmair. Sinds januari 2010 krijgt zij les van Prof. Ingrid Mayr in Salzburg en van Margreet Honig in Amsterdam.

Zij maakte haar debuut als Despina in Cosi fan Tutte (*Mozart). In het seizoen 2006/2007 was zij lid van het Stadttheater Passau, waar zij de rol van Bramante op zich nam in Orlando Furioso (*Vivaldi), Miss Jessel in de Turn of the Screw, en Anaïde in Florentiner Strohut (*Rota). In 2007/2008 zong zij als gast in het Landestheater Linz. In 2008/2009 in de Oper Bonn opnieuw als Bramante in Orlando Furioso, en debuteerde zij als Orfeo in Orfeo ed Euridice.

Sind 2009/2010 is Katrin Wundsam vast verbonden aan de Bühnen der Stadt Köln, en was zij te zien als Mercedes in Carmen, Nicklausse in Les Contes d`Hoffmann, Fuchs in Das Slaue Füchslein, Suzuki in Madama Butterfly, Annina in Der Rosenkavalier en nog vele andere rollen. In 2011 debuteerde zij aan de Hamburgischen Staatsoper als Dorabella in Cosi fan Tutte, zong zij later als Hänsel in Hänsel und Gretel

Zij nam haar eerste CD op met als titel "Von ewicher Liebe" met muziek van Brahms. In mei 2011 gaf zij ook onder de titel "Von ewiger Liebe" een liederen-avond met zang van Brahms, Mahler en Strauss.

In 2012/2013 vertolkte zij o.a. de rol van Preziosilla in La Forza del Destino, Dorabella in Cosi fan Tutte, Sesto in La Clemenza di Tito, Smeton in Anna Bolena en als Martuccia in Die Gezeigneten (*Franz Schreker). In de zomer van 2013 speelde Katrin als Dame 3 in Die Zauberflöte en de 9e symphonie van Beethoven tijdens de Bregenzer Festspielen.

 

* La Forza del Destino (*Verdi)(Keulen 24-01-2014 / Bühnen der Stadt Köln)(Preziosilla)(mezzosopraan)