Wolff - Konstantin Wolff

Konstantin Wolff

bas


Konstantin Wolff is geboren in Gießen (Duitsland) op 12-10-1978. Hij studeerde van 2000 tot 2007 bij Prof. Donald Litaker aan de Hochschule für Musik in Karlruhe en kreeg een studiebeurs voor de Studiestichting Deutschen Volkes. In 2004 kreeg hij de Felix Mendelssohn Bartholy-Prize van het Prussian Cultural Institution in Berlijn. Zijn operadebuut in 2005 had hij aan de Opera National de Lyon o.l.v. William Christie in L`Incoronazione di Poppea.

Door Les Arts Florissant werd hij uitgenodigd om in de Academy for Young Singers "Le Jardin des Voix 2005"  de bas-partij te zingen in L`Allegro, il penseroso ed il moderato (*Händel) gedurende een tournee door Europa. Hierna trad hij op in Rodelinda, in Orlando in Zürich en in de Messiah met de Berliner Philharmoniker. Andere rollen waren Achilla in Giulio Cesare, Snug in A Midsummer Night`s Dream, Abbot in Curlew River (*Britten)Caronte in Orfeo (*Monteverdi) en in Die Zauberflöte.

Ook als concert en Lieder zanger wordt hij veel gevraagd. In 2006 nam hij deel aan de productie "Mozart Short Cuts" o.l.v. Macha Makeïeff en Jérôme Deschamps in theaters in Frankrijk en de Benelux. In 2007 had hij zijn debuut in La Monnaie Brussel in een creatie van Benoît Mernier met de titel Frühlings Erwachen.

Terug bij de Opéra de Lyon zong hij Masetto in een nieuwe productie van Don Giovanni. In Zürich zong hij al Zoroasto in Orlando. In 2009 debuteerde hij als Obrazzano in Tancredi in Wenen en weer terug in Brussel zong hij als Silvano in La Calito (*Cavalli). Er volgden nog vele optredens in de grote theaters van Europa o.l.v. onder ander Nikolaus Harnoncourt.

Met het Vokalensemble Rastsatt nam Konstantin Wolff twee CD´s op met kerk-cantates van Georg Philipp Telemann en Dietrich Buxtehude. In 2008 maakte hij samen met de pianist Trung Sam zijn eerste recital album onder de naam "Victor Hugo en Musique" onder het label Harmonia Mundi.

 

 * Orlando (*Georg Friedrich Händel)(Brussel 28-04-2012 / La Monnaie)(Zoroastro)(bas)