Wahlin - Kristina Wahlin

Kristina Wahlin

alt

Kristina Wahlin, is een jonge getalenteerde mezzosopraan. Zij is geboren in Zweden en studeerde zang aan de Royal Music Academy in Stockholm. Aan de Royal Academy of Music in London kreeg zij les in operazang en in 2000 kreeg zij hier haar diploma.

Zij zong als Dorabella in Cosi fan tutte aan de Clonter Opera (London), als Tisbe in La Cenerentola tijdens het Mananan International Opera Festival (Isle of Man), als Dido in Dido and Aeneas in Zweden, als Cherubino in Le nozze di Figaro en de titelrol in Ariodante (*Händel) aan de Opera Funen (Denemarken).

Met haar vertolking als Ariodante maakte zij een buitengewone indruk. De kranten en de critici maakten hier melding van met de uitdrukking "A star is born". In 2004 werd zij opnieuw uitgenodigd voor een rol in Orfée ed Euridice (*Gluck). Zij zong als Isabella (concertante) in L'Italiana in Algieri in de Tivoli Concert Hall (2004). Wederom was de pers vol lof, men schreef, Kristina Wahlin zong the rol met al de virtuositeit die we zo bewonderen, "zij is een mirakel".

Zij zong de Stabat Mater (*Rossini) met de Odense Symphony Orchestra and Aalborg, het Symfonieorkest in Denemarken, o.l.v Giancarlo Andretta. Zij was solist bij het Opera gala met de South Jutland Symphony Orchestra, en had een grote rol in Rinaldo (*Handel) met de New Opera en Messiah met het Zweedse Radio Symfonieorkest, en het Stockholm en Odense Symphony Orchestra.

In het seizoen 2005/2006 zong zij o.a. in de Johannes Passion met het Southjutland Symphony Orchestra. Zij was te bewonderen als Cherubino in Le Nozze di Figaro met de New Opera, Esbjerg. Kristina Wahlin won meerdere prijzen. Vanaf 2006 is zij lid van het ensemble van de Bühnen der Stadt Köln.   

* Caligula (*Glanert)(Keulen 14-01-2007 / Bühnen der Stadt Köln)(Scipio)(alt)