Warren - Nina Warren

Nina Warren

sopraan

Nina Warren had haar debuut in 1993 aan de Metropolitan Opera New York in Die Walküre onder de leiding van James Levine. Hierop volgend ging zij met deze productie op tournee in Japan. Aan de New York City Opera zong zij in Tosca, als Musetta in La Bohème en in de love story The Dreyfuss Affair (*David Anthony Fox).

In Europa debuteerde zij in 1996 de titelrol in Salome in Stuttgart, datzelfde jaar zong zij in de veelbekeken uitvoering van Marco Polo (*Tan Dun) in München, Hong Kong en Amsterdam. Tot haar repertoire horen ook Turandot, Senta, Elektra, Kostelnicka in Jenufa en Minnie in La fanciulla del West. Als gast trad zij op in de bekende operahuizen van Amerika en Europa, waaronder Dresden, Berlin, Frankfurt, Triest en Antwerpen.

In Keulen zong Nina Warren in Die tote Stadt (*Korngold), De zaak Makropulos en Turandot. Weer terug in Keulen zong zij als Anita in Jonny spielt auf. Zij wordt beschouwd als een internationaal gevraagde en gevierde sopraan. Ook haar debuut als Tosca in het Teatro Municipal in Santiago (Chilie) was een groot succes.   

Er zijn met haar ook talrijke CD`s opgenomen, o.a. Zemlinskys "Lyrische Sinfonie".


* Fidelio (*Beethoven)(Essen 10-10-1998 / Aalto-Musiktheater Essen)(Leonore/Fidelio)(sopraan)