Weth von der - Alexandra von der Weth

Alexandra von der Weth.jpg

sopraan

Na haar zangopleiding, debuteerde Alexandra von der Weth in 1993 aan het Opernhaus Leipzig. Sinds het seizoen 1996/1997 is zij verbonden aan de Rheinoper, waar zijn o.a. als Pamina  Die Zauberflöte, Asteria Tamerlano en Sandrina La Finta Giardiniera te horen was. Met de rol van Manon Manon Lescaut brak zij internationaal door, en sindsdien is zij een veelgevraagde gast.

In 1999 debuteerde Alexandra von Weth zeer succesvol als Musetta in La Bohème aan de Wiener Staatsoper. In 2001 zong zij aan de "Met", New York, als Fiordiligi Così fan Tutte, bij het Glyndebourne-Festival. Die Lustige Witwe in San Francisco.

Haar repertoire breidde zich uit met rollen zoals Lucia in Lucia di Lammermoor, La Traviata aan de Lyric Opera of Chicago, Musetta aan de "Met", New York, en "Daphne" aan het Royal Opera House Covent Garden, London.

In Genua. (2003) debuteerde Alexandra von der Weth als Norma aan de Deutschen Oper am Rhein en verraste het publiek en de internationale pers meerdere malen. In het seizoen 2007/2008 zong zij aan de Rheinoper Erifile in Telemaco (*Gluck) en Cleopatra in Giulio Cesare in Egitto (*Händel).

Er verschenen bovendien 2 CD`s van haar, met concerten van (*Mozart) en (*Beethoven) en ook met liederen van (*Clara Schumann).     
 

*  Lucia di Lammermoor (*Donizetti)(Düsseldorf 29-05-1999 / Deutsche Oper am Rhein)(Lucia)(coloratuursopraan)

*  La Finta Giardiniera (*Mozart)(Düsseldorf 24-10-1999 / Deutsche oper am Rhein)(Sandrina/Gravin Violante)(sopraan) 

*  Norma (*Bellini)(Düsseldorf 27-05-2003 / Deutsche oper am Rhein)(Norma)(sopraan)