Lawrence - Derrick Lawrence

Derrick Lawrence l

bariton  

De Amerikaan Derrick Lawrence komt uit Noord Carolina. Hij volgde zijn muzikale opleiding aan de North Carolina School for the Arts, de Juilliard School en het Curtis Institute. Daarvoor had hij als bas al veel succes in de V.S. en Europa, o.a. als Sir John Fallstaff in Die Lustige Weiber von Windsor (*Nicolai), de Spreker Zauberflöte, Ferrando Il Trovatore, Masetto en Leporello Don Giovanni. Hij zong baspartijen in concerten van Verdi, Requiems van Mozart, en in (*Händels) Messias.

Derrick Lawrence had in Amerika optredens in o.a. de Dallas Opera, de Houston Grand Opera, de Santa Fe Opera, de Philadelphia Opera en de Tulsa Opera. Ook was hij te horen bij concerten in de Carnegie Hall, de Avery Fisher Hall en bij het Blossom Festival. Hij trad hij op met gerenommeerde orkesten zoals het Cleveland Orchestra, de Saint Louis Symphony Orchestra (o.l.v. Leonard Slatkin) en het American Symphony Orchestra.

Zijn Europees debuut had hij als Figaro in Le Nozze di Figaro in Brussel. Hij stond op het toneel van het Staattheater Stuttgart in Salome, en Aufstieg und  Fall der Stadt Mahagonny (*Weill), bij de Frankfurter Oper, in het Freiburger Theater als Porgy in Porgy and Bess, de rol die hij al in Amerika had gezongen onder leiding van Bobby McFerrin.

Op zijn 23e jaar werd hij winnaar van de Metropolitan Opera National Council Auditions. Nog veel prijzen volgden, waaronder de Richard Tucker Jacobson Study Grant, de George London Award en de Mario Lanza Price.

Sinds het seizoen 2000/2001 is hij lid van het opera-ensemble van het Theater Aachen. Hier vertolkte hij de rol van Figaro in Le Nozze di Figaro en als Arcesius in  Die toten Augen (*d`Albert) (zijn eerste bariton rol). In het seizoen 2001/2002 zong hij de rol van Besenbinder in Hänsel und Gretel (*Humperdinck), de titelrol in Eugen Onegin van (*Pjotr Iljitsj Tschaikowski) en de rol van Pietro in La Muette de Portici (*Auber). 

* La Muette de Portici (*Auber)(Aken 15-06-2002 / Theater Aachen)(Pietro)(bariton)  

* Der Freischutz (*Von Weber)(Aken 12-04-2003 / Theater Aachen)(Caspar)(bas)