Lint de - Maartje de Lint

Maartje de Lint.jpg

mezzosopraan  

De Nederlandse mezzosopraan Maartje de Lint studeerde bij Cora Canne Meijer aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. In 2003 volgde zij lessen in Parijs bij de bariton David Pittman-Jennings.
Haar carrière begon in het laatste jaar van haar studie toen zij de rol van Arsamene, in Serse (Xerxes)(*Händel) vertolkte.

Na haar studie was zij twee jaar verbonden aan Het Internationaal Operacentrum te Amsterdam. Zij stond op het podium, met rollen als Elise in Francois Guyon (*Kees Olthuis), Stefano in Romeo et Juliette (*Gounod), Orfeo in Orfeo ed Euridice (*Gluck), Orlowsky in Die Fledermaus (*Strauss), Dorabella in Cosi fan tutte (*Mozart), en als Lehrbube in Die Meistersinger von Nürnberg (*Wagner) bij de Nederlandse Opera.

In het seizoen 1997/1998 maakte zij als 'Fellow in Voice' deel uit van het Tanglewood Music Festival in Massachusetts, Amerika, en zong daar o.l.v. Reinbert de Leeuw in Six poems of Marina Tvetayeva (*Shostakovitsch) en in Songfest (*Leonard Bernstein) o.l.v. Seiji Osawa.

In het seizoen 2002/2003 was zij te horen als Hemon in Antigonae (*Honegger) en in het muziektheaterproject Chinese Whispers door Artery o.l.v. Henk Schut. 
 

* La Traviata (*Verdi)(Gent 14-06-2003 / Vlaamse opera)(Flora Bervoix)(mezzosopraan)