Lhote - Lionel Lhote

Lionel Lhote 1.jpg

bariton 


Deze Belgische bariton studeerde aan het conservatorium van Bergen in Brussel, waar hij les kreeg van Marcel Vanaud en Jacques Legrand. Aan het Brussels conservatorium behaalde hij een eerste prijs 'concert' en met de grootste onderscheiding nog een hoger Diploma 'opera'.

Na het afronden van zijn studie stond hij meteen op het toneel in de producties van Les Contes d'Hoffmann en Don Carlos In de Opera Royal de Wallonie. In 1999 werd hij lid van de Opera te Giesen, en vertolkte hier de rollen van Faust in Faust, Aeneas in Dido and Aeneas, Vader in Hansel und Gretel, Merlier in L'Attaque du Moulin (* Bruneau) en Figaro in Il Barbiere di Siviglia.
Terug bij de Opera Royal de Wallonie was hij te zien als Mathieu in Andrea Chénier (* Giordano). Op tournee in Frankrijk en in de Opera van Aken zong hij als Germont in La Traviata, en in Aken nam hij ook de rol op zich van Scarpia in Tosca. In de opera van Erfurt was hij te zien als Zar in Zar und Zimmermann (* Lortzing)

We zullen Lionel Lhote vooral tegenkomen in de opera's van Mozart, zoals Gugliermo in Cosi fan Tutte en Conte in Le Nozze di Figaro. Ook zien we hem in het Italiaanse en Franse repertoire, zoals Marcello in La Bohème, Sharpless in Madama Butterfly, Lord Ashton in Lucia di Lammermoor en nog veel andere rollen.

Bij de Koningin Elisabethwestrijd zang (2004) kreeg hij de "Prijs van het Publiek". In De Munt zong hij de rol van Starveling in Midsummer Night's Dream (* Britten) en van Petermann in Monsieur Choufleuri (meneer bloemkool) een eenakter van (* Offenbach).
* Il Barbiere di Siviglia
(*Rossini)(Gent 14-06-2005 / Vlaamse opera)(Figaro)(bariton)

* Don Giovanni
(*Mozart)(Gent 04-05-2007 / Vlaamse Opera)(Leporello)(bas)

* Lucia di Lammermoor (*Donizetti)(Brussel 18-04-2009 / De Munt / La Monnaie / Cirque Royal)(Enrico Ashton)(bariton)

* Guillaume Tell (*Grétry)(Luik 15-06-2013 /Opéra Royal De Wallonie)(Guesler)(bariton)

* Ernani (*Guiseppe Verdi)(Luik 01-10-2015 / Opera Royal de Wallonie Luik)