Laporte - Eric Laporte

Eric Laporte l

tenor 


Eric Laporte is in Canade geboren en opgegroeid. Zijn zangopleiding volgde hij bij Joseph Rouleau aan de universiteit van Québec, in de studio van de Opéra de Montréal, en bij Marie Daveluy. In 1999 won hij het Belvedere Wettbewerb in Wenen en in de Jeunesses Musicales du Canada Singing Competition.

Zijn eerste optreden was aan de Opéra de Montréal als Nemorino in l'Elisir d'Amore een produktie waarmee hij in Canada op tournee ging. In september 2000 stond hij voor de eerste keer op het Europese toneel, in het Landestheater Salzburg als Tamino in Die Zauberflöte.

Vanaf februari 2001 kwam hij bij het ensemble van de Landestheaters Linz en veroverde met zijn optreden het publiek en de pers. In Linz belichaamde hij Ernesto in Don Pasquale, de Italiaanse zanger in Der Rosenkavalier, Conte de Libenskof in Il Viaggio a Reims, Nemorino in l'Elisir d'Amore, Fernando in Cosi Fan Tutte, Camille in Die Lustige Witwe en Fenton in Die Lustigen Weiber Von Windsor.

Ook als gast zong hij bij verschillende operahuizen (Keulen, Düsseldorf), op de Festspielen (Brucknerfest) en samen met verschillende orkesten in Europa en Noord-Amerika.

Sinds het seizoen 2003/2004 heeft hij een vaste verbintenis aan de Oper der Stadt Bonn waar hij te zien was als Jonathan in Saul (*Händel), weer als Tamino in Die Zauberflöte, als Conte Almaviva in Il Barbiere di Siviglia en in de titelrol van Dardanus (* Rameau).

Het repertoire van deze tenor omvat ook veel Franse opera`s, o.a. Des Grieux in Manon Lescaut, Nadir in Les Pêcheurs de Perles
 

* Les Contes de Hoffmann (*Offenbach)(Bonn 15-02-2004 / Oper der Stadt Bonn)(Spalanzani / Nathanaël)(tenor)