Leidig - Kathrin Leidig

Kathrin Leidig

mezzosopraan


Kathrin Leidig is in 1984 geboren in Balingen. Op 14 jarige leeftijd begon zij aan haar zang opleiding en kreeg o.a. les van Prof. Monika Moldenhauer. Van 2005 tot 2008 gaf Moldenhauer haar les in zang en zang-pedagogie en nam zij deel aan de Liedklasse van Prof. Peter Nelson aan de Musikhochschule Trossingen.

Als solist was zij te horen bij religieuse concerten en liederavonden. In oktober 2006 in het oratorium "Jephta" (*Handel) met het Barok Orkest van de Musikhochschule Trossingen. Met het Südwestdeutschen Kammechor Tübingen o.l.v. Rolf Maier-Karius zong zij in de Stifskirche Tübingen, een opvoering die werd uitgezonden door de SWR2-Radio. Ook was zij solist bij de première van de nieuwe bewerking van "O Liebe-Süser Tod" (*Dieter Schnebel) bij het nieuwe muziekfestival 2006 in Mühlheim a.d. Ruhr o.l.v. Prof. Manfred Scheider. Hierna volgden solopartijen in Elias (*Mendelssohn), Mozarts Requiem in 2007 en de H-Moll-Messe, de Matthäuspassion, Magnificat en het Weinachtsoratorium (*Bach).

Sinds het seizoen 2010/2011 is Kathrin Leidig als vaste medewerker verbonden aan het Theater Bonn, waar zij het seizoen daarvoor haar debuut maakte als Glasa in Kát`a Kabanova (*Janacek). Zij was hier eveneens te bewonderen als Mercedes in Carmen, Hänsel in Hänsel und Gretel, Nanette in Der Wildschütz en opnieuw als Glasa in Kát`a Kabanova.
 
* Carmen (*Bizet)(Bonn 20-02-2011 / Oper der Stadt Bonn)(Mercédès)(sopraan)