Loukianetz - Victoria Loukianetz

Victoria Loukianetz.jpg

sopraan   


Victoria Loukianetz werd in 1966 in Kiev geboren. In 1989 behaalde zij haar diploma aan het concervatorium van haar geboortestad Kiev. Datzelfde jaar startte zij haar carriere aan de Opéra National van Kiev in de rol van Marfa in La Fiancée du Tsar (*Rimski Korsakov) de rol die zij opnieuw zong bij haar debuut aan het Bolchoï theater.
Als Oscar zong zij in Un Ballo in Maschera.

Zij trad op aan de operahuizen in Nepal, Wenen, Tokio en Berlijn en zong als Gilda in Stuttgart, Geneve en Wenen en in het  Royal Opera House Covent Garden. Als Königin der Nacht stond zij op het toneel  in Wenen, en onder de leiding van Riccardo Muti zong zij in de Scala di Milano, als Rosina  In Il Barbiere di Siviglia

In 1993 behaalde zij de eerste prijs bij het Maria Callas concours in Athene. Vervolgens was zij in januari 1994 soliste aan de opera van Wenen, waar zij de rol vervulde van Violetta in La Traviata, Gilda in Rigoletto, Oscar in Un Ballo in Maschera, en Adina in L`Elisir d`Amore. In 1994 vertolkte ze dagelijks de rol van Xénia in Boris Godounov, aan het sportpaleis in Luik. In 1995 zong zij weer Oscar in Un Ballo in Maschera, ditmaal aan de Duitse opera in Berlijn.

Aan de Staatsopera in Hambur vertolkte zij Adina in L`Elisir d`Amore en Gilda in Rigoletto. Van 1995 tot 2000 was zij vaste medewerkster aan der Wiener Staatsoper.


* Don Pasquale
(*Donizetti)(Luik 22-02-1997 / Opéra Royal De Wallonie)(Norina)(sopraan)