Fiselier - Frans Fiselier

bas / bariton  

Deze Nederlandse bas / bariton Frans Fiselier studeerde af aan het Sweelinck Conservatorium bij Cara Canne Meyer en hierna bij de Amerikaanse bariton William Murray te Berlijn. Op het Internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch won hij drie prijzen, de start van een drukke oratorium- en recitalcarrière.

Frans Fiselier zong aan de Studio van de Nederlandse Opera en speelde daarna in diverse producties van de Nederlandse Opera, Il Barbiere di Siviglia, Die glückliche Hand (*Schönberg). Bij Opera Forum The Rape of Lucretia (*Britten) en Tosca. Bij de Munt Un Ballo in Maschera, Don Carlos. Bij het Onafhankelijk Toneel te Rotterdam L'Incoronazione di Poppea, (*Monteverdi) Rodelinda (*Händel)) en bij de Nationale Reisopera.

Ook zong hij in verschillende hedendaagse opera's van Nederlandse componisten. Hij stond op het toneel als Papageno Die Zauberflöte, als Figaro en Almaviva Le Nozze di Figaro, Don Alfonso en Guglielmo Così fan Tutte, Junius The Rape of Lucretia, Malatesta Don Pasquale, Belcore L'Elisir d'Amore, Garibaldo Rodelinda, Mercurio L''Incoronazione di Poppea en Dr. Falke Die Fledermaus.

Frans Fiselier stond al eerder op de buhne van de Vlaamse Opera in Rigoletto, La Fanciulla del West. Sinds september 2000 is hij hoofdvakdocent zang aan het Brabants Conservatorium in Tilburg.

*  La Traviata (*Verdi)(Gent 14-06-2003 / Vlaamse opera)(Marquis d`Obigni)(bariton)