Fischetti - Leandro Fischetti

Leandro Fischetti.jpg

tenor  

Leandro Fischetti is geboren in São Paulo (Brazilië). Hier studeerde hij zang aan de kunstacademie van de Staats - Universität (UNESP) bij Fernando Carvalhaes en bij Martha Herr. Studiebeurzen boden hem de mogelijkheid om zijn studie voort te zetten in Karlsruhe bij Maria Venuti.

Hij nam deel aan verschillende meester - cursussen, o.a. bij Hilde Zadek en Christa Ludwig. Als winnaar van meerdere wedstrijden en student met een beurs van de Hilde - Zadek-Stiftung trad hij o.a. op als solist.
Hij zong de Bach - Kantaten BWV 56 en 82, Händels Jephtha, Mozarts Krönungsmesse  en Orffs Carmina Burana.

In het concerthuis in Karlsruhe zong hij de rol van Dandini in La Cenerentola (*Rossini), en in het Teatro Municipal de São Paulo de titelrollen in de opera Pedro Malazarte van de Braziliaanse componist (*M. Camargo Guarnieri) en Orfeo van (*Monteverdi). In mei 2004 stond hij op de bühne van het het Teatro Comunale di Bologna in Die Freunde von Salamanka (*Schubert).

Sinds het seizoen 2004/2005 is hij lid van de Bühnen der Stadt Köln. Naast veel rollen in kinder - opera`s werkte hij met enthousiasme in The Lighthouse. Daarnaast zong hij  o.a. de rol van 2e Nazarener in Salome.  

*  La Cifra (*Salieri)(Keulen 17-06-2006 / Bühnen der Stadt Köln)(Sandrino)