Franz - Christian Franz

Christian Franz

tenor

De jonge heldentenor Christian Franz studeerde aan de Hogeschool voor muziek in München bij Prof. Hanno Blaschke. Hierna  begon zijn loopbaan op het toneel in het Theater Regensburg, waar hij de rol zong van Max in Der Freischütz (*von Weber). Een jaar later zong hij in dit theater de titelrol in Otello, de rol die hem landelijke bekendheid bracht.

Hij nam de uitnodiging aan van de Oper Wuppertal, en stond op de buhne in de titelrol in Wagners Lohengrin en als Canio in I Pagliacci (*Leoncavallo). Daarna kreeg hij bij het Staatstheater Kassel de rol aangeboden van Siegmund in Die Walküre, en met zijn vertolking van Siegfried in Siegfried en in Die Götterdämmerung groeide zijn bekendheid, waardoor hij meerdere aanbiedingen kreeg als gastzanger over de hele wereld.

Hij zong o.l.v. Giuseppe Sinopoli in de Carnegie Hall (New York), aan de Semperoper Dresden, het Saarländische Staatstheater, het Theater Krefeld-Mönchengladbach, aan het Staatstheater Darmstadt en aan de Oper Frankfurt. In de herfst van 2003 tekende hij een vast contract voor 3 jaar aan de Staatsoper Berlin, Unter den Linden, en zong hier o.l.v. Daniel Barenboim Tristan in Tristan und Isolde, Siegfried in Siegfried en in Die Götterdämmerung. Deze twee rollen zong Christian Franz ook in dit seizoen (2004/2005), o.a aan de Städtischen Bühnen Münster, aan der Wiener Staatsoper, in Keulen onder de muzikale leiding van Jeffrey Tate en aan de Staatsoper Tokyo, o.l.v. Jun Märkl).   
 

*  Siegfried (*Wagner)(Keulen 29-10-2004 / Bühnen der Stadt Köln)(Siegfried)(tenor)