Finke - Martin Finke

Martin Finke f

tenor  

Vanaf 1971 is de tenor Martin Finke medewerker aan de Bühnen der Stadt Köln. Hij zong in alle grote Duitse en in alle belangrijke Europese operahuizen, waaronder Barcelona, Madrid, Parijs, Nice, Lyon, Glasgow, Wenen, Zürich, Rome, Mailand en Venetie. Ook trad hij op in Bayreuth en tijdens de Salzburger Festspielen.

In Keulen stond Martin Finke op het toneel met meer dan 1500 voorstellingen in minstens 65 rollen, zoals Mime, Pedrillo, Ernesto, David, Jaquino, Steuermann, Fenton, Iwanow, Hexe, Valzacchi. Als Micuccio Fabbri in Limonen aus Sizilien en als Dr. Blind in Die Fledermaus. Hij deed mee in een productie van Der Ring bij de Kölner Philharmonie onder James Conlon, bij de Sydney Opera, en in de Ring - Parodie van (*Loriot) in München zong hij Mime in Das Rheingold en in Siegfried.

In september 2003 trad Martin Finke op voor de Opéra Bastille in Parijs in Die Meistersinger von Nürnberg en in Salome, weer onder de leiding van James Conlon. In het seizoen 2003/2004 zagen we hem weer in de rol van Dr. Blind in Die Fledermaus.


*  Die Zäuberflöte (*Mozart)(Keulen 20-12-2003 / Bühnen der Stadt Köln)(Monostatos)(tenor)