Fadayomi - Morenike Fadayomi

Morenike Fadayomi

sopraan


Morenike studeerde zang in Wenen. Zij was te zien in het Staatstheater am Gärtnerplatz in München, de Oper Kairo, Oper Frankfurt. de Volksoper Wien, het Theater Basel en zij deed mee aan de Bregenzer Festspielen. In het seizoen 1997/1998 werd zij lid van het ensemble van de Deutschen Oper am Rhein.
Op haar repertoire staan o.a. de rollen van Salome, Aïda, Tosca, Mimi in La Bohème, Liù in Turanot, Irene in Tamerlano (*Handel), Donna Elvira in Don Giovanni, Marie in Die Verkaufte Braut, Bess in Porgy and Bess, Marrietta/Marie in Die tote Stadt (*Korngold), Rosalinde in Die Fledermaus, Hanna Glawari in Die Lustige Witwe (*Lehár) en Saffi in Der Zigeunerbaron (*Strauss).

In het seizoen 2013/2014 maakte zij in de Deutschen Oper am Rhein grote indruk met de vertolking van o.a. Lady Macbetn in Macbeth (*Verdi), Marta in Tiefland (d`Albert), Emilia/Marty in Die Sache Makropulos (Janacek), Katerina Ismailowa in Lady Macbeth von Minsk (Schostakowitsch), Keizerin in Die Frau ohne Schatten (*Strauss), Senta in Der Fliegende Holländer, en in de titelrollen van La Wally (*Catalanis), Rusalka (*Dvorak), Salome (*Strauss), Carmen (*Bizet), en Tosca (*Puccini)

Met gastoptredens was zij te zien in Wenen, Rome, Sao Paulo, Washington, Chicago en Los Angeles.

In 2014/2015 zong zij als Tosca, Giorgetta in Il Tabarro en Aida in de
Deutschen Oper am Rhein. In Ostrava zong zij als gast de rol van Renata in Der feurige Engel (*Prokofjev) en in Toulouse als Bess.


* La Finta Giardiniera (*Mozart)(Düsseldorf 24-10-1999 / Deutsche oper am Rhein)(Arminda)(sopraan)

* Il Trittico - Il Tabarro ( *Puccini)(Düsseldorf 17-01-2015 / Deutsche oper am Rhein(Giorgetta)(sopraan)

* Die Götterdämmerung (*Wagner)(Düsseldorf 01-11-2018 / Deutsche oper am Rhein)

www.morenikefadayomi.com