Frey - Cornel Frey

Cornel Frey.jpg

tenor


In 1977 geboren in Luzern. Zijn eerste zanglessen kreeg hij bij de Luzerner Singknaben. Hier was hij twaalf jaar eerste sopraan- respectievelijk tenor-solist met vele solistische optredens, zoals o.a. Knaap 1 in Die Zauberflöte in het Luzerner Theater o.l.v. Marcello Viotti. Aan de Hochschule für Musik en het Theater Bern kreeg hij zanglessen van Jakob Stämpfi, en sloot in 2003 zijn studie af met het behalen van zijn concert-diploma.

Hij ontving meerdere studie- en aanmoedigingsprijzen, o.a. een studiebeurs van het Migros-Genossenschaftsbundes, van de Friedl-Wald-Stiftung Basel, een aanmoedigingsprijs van de Orpheuskonzerte Zürich en van de Fritz Gerber-Stiftung Basel. Ook als concertzanger maakte hij naam, vooral met muziek van Bach.

In het seizoen 2002/2003 was hij lid van de Internationalen Operntudios Zurich, waar hij de titelrol zong in Albert Herring (*Britten). Van 2003 tot 2009 behoorde hij tot het ensemble van de Wuppertaler Bühnen. Hij zong er veel karakter-rollen zoals Pedrillo in Die Entführung aus dem Serail, Knusperhexe in Hänsel und Gretel, Basilio in Le Nozze di Figaro, Adam in Der Vogelhändler, Cassio in Otello, Gomatz in Zaide en Tamino in Die Zauberflöte.

In september 2009 werd Cornel Frey lid van het Bayerische Staatstheater am Gärtnerplatz in Munchen. Hij stond op de buhne van de Deutsche Oper am Rhein, Düsseldoff/Duisburg, bij de Ludwigsburger Schlossfestspiele o.l.v. Wolfgang Gönnenwein en bij meerdere festivals. In 2011 zong hij als Orpheus in Orpheus in die Unterwelt, Monastros in Die Zauberföte, Truffaldino in Die Liebe zu den drei Orangen, en in Istanbul als Fatti in Aufstieg und fall der Stadt Mahagonny.

Daarnaast werkte hij in 2005 mee aan CD opnames met liederen van Beethoven en Schubert. Sinds oktober 2010 is Cornel Frey docent aan de Hochschule für Musik in het Theater Munchen.


 
* I Pagliacci (*Leoncavello)(Düsseldorf 17-02-2012/Oper am Rhein)(Peppe)(Arlecchio)(tenor)

* Die Csárdásfürstin (*Kalman)(Düsseldorf 14-12-2013/Oper am Rhein)(Graaf Boni Káncsiánu / Boni)(tenor)

* Il Trittico - Il Tabarro ( *Puccini)(Düsseldorf 17-01-2015 / Deutsche oper am Rhein)(een liedjesverkoper)(tenor)