Voda - Ruxandra Voda

Ruxandra Voda.jpg
sopraan

Ruxandra van der Plas-Voda (gehuwd met Harrie van der Plas), lyrisch sopraan is geboren in Cluj (Roemenie). Sinds 1994 is zij Nederlands Staatsburger. Aan het Muziek Conservatorium "Cipran Porumbescu" in Boekarest behaalde zij het Diploma de Licenta. Daarna slaagde zij cum laude voor Uitvoerend Musicus, en voor de Muziek dramatische opleiding aan het Concervatorium Maastricht.

Op internationale zangconcoursen kreeg zij verschillende prijzen op haar naam, b.v.Toti dal Monte-Treviso,Italie, Francesco Vinas, Barcelona, Spanje, Concours de Chant Reine Elisabeth, België, de zilveren Vriendenkrans, Nederland. Bij het Internationale Vocalisten Concours in Den Bosch was zij Finaliste. Naast vele concerten in Roemenië Japan, Nederland, Luxemburg, België en Duitsland was zij als gastsoliste te bewonderen in de Vlaamse Opera te Antwerpen, De Staatsoper Unter den Linden in Berlijn en vele andere theaters.

Veel succes had zij et de partij van Mimi in La Bohème, Desdemona in Otello, Manon in de gelijknamige opera, Marguerite in Faust, Fiordiligi in Cosi fan Tutte en als Gravin Almaviva in Le Nozze di Figaro.


www.ruxandra-voda.de