Vargin - Dmitri Vargin

Dmitri Vargin .jpg

basDmitri Vargin studeerde in Oezbekistan (centraal Azie). eerst in Samarkand, en daarna in de hoofdstad Taschkent. Daarna ging hij voor zijn opleiding naar Hamburg en kreeg daar les van William Workman.  Als aansluiting hierop volgde hij masterclasses bij Franz Grundheber en Kurt Moll.

Vanaf het seizoen 2005/2006 behoort hij bij het ensemble van de Deutschen Oper am Rhein. Hij zong hier o.a. de rollen van Silvio in I Pagliacci (*Leoncavello) Gugliermo in Cosi fan tutte, Papageno in Die Zauberflote, Marcello in La Boheme, Achilla in Giulio Cesare in Egitto, Demetrius in A Midsummer Night`s Dream, Valentin in Faust (Gounod), de titelrol in Eugen Onegin, Sharpless in Madama Butterfly, Belcore in L`elisir d`amore, Pelléas in Pélleas et Mélisande, Heeraut in Lohengrin en als Graaf Almaviva in Le nozze di Figaro.

Met gast-optredens kwam hij ondermeer in Erfurt, Essen, Keulen en aan de Hamburgischen Staatsoper. In 2010 maakte hij zijn debuut als Papageno in het Bolschoi Theater in Moskou, waar hij ook de rol op zich nam van Marcello in La Bohème, Guilermo in Cosi fan tutte en in de première zong van de nieuwe opera La Cerisale (*Philippe Fenelon). In 2012 is hij te gast bij de Komischen Oper Berlin als Pantalone in Die Liebe zu den drei Orangen. In 2013 tijdens het Glyndebourne Festival als Harlekin in Ariadne auf Naxos o.l.v. Vladimir Jurowski.

In het seizoen 2014/2015 zingt hij deze rol van Harlekin opnieuw, in een nieuwe ensenering aan de Deutschen Oper am Rhein. Ook neemt hij hier weer de rol op zich van Leander in de familie-opera Vom Mädchen, das nicht schlafen wollte (*Marius Felix Lange) en die van Papageno in Die Zauberflote.* Giulio Cesare in Egitto (*Händel)(Düsseldorf 25-04-2010 / Deutsche Oper am Rhein)(Achilla)(bas)

* Il Trittico - Gianni Schicchi (*Puccini) (Düsseldorf 17-01-2015 / Deutsche oper am Rhein)(Marco)(bas)