Virovlansky - Anna Virovlansky

Anna Virovlansky

sopraan

Anna Virovlansky werd geboren in Leningrad (St- Petersburg). Al op achtjarige leeftijd begon zij daar met zingen. Op haar elfde kreeg zij privéles in Jeruzalem en en bezocht daar de Rubin Highschool for Music and Dance. Hierna vervulde zij de ook voor vrouwen verplichte millitaire dienstplicht in het koor van het Israëlische  Armee-Orkest.

Onmiddelijk daarna vervolgde zij haar studie aan de Rubin Academy for Music and Dance in Jerusalem (1999-2003). Na het behalen van haar eind - examen in 2003 zong zij als deelneemster in een aanmoedigingsprogramma voor jonge kunstenaars meerdere partijen in de studio van de New Israeli Opera in Tel Aviv. Tegelijkertijd nam zij met succes deel  aan twee internationalen zangwedstrijden. In 2003 won zij een prijs bij de zangwedstrijd "Neue Stimmen" van de Bertelsmann-Stiftung en daarnaast nog twee prijzen bij de internationale zangwedstrijd H.G. Belvedere in Budapest.

Anna Virovlansky is als vast medewerkster verbonden aan de Oper der Stadt Bonn. De jonge sopraan startte hier haar operacarrière in augustus 2004 met een veelbelovend programma. Zij debuteerde in de rol van Norina in Don Pasquale op 06-11-2004. Hierna volgden de rol van Dauwmannetje en Zandmannetje in de opnieuw opgenomen uitvoering van Hänsel und Gretel. Daarna de rol van Pamina in Die Zauberflöte. Ook in haar rol als Zerlina in Don Giovanni was een groot succes.  
 

* Fidelio (*Beethoven)(Bonn ??-10-2005 / Oper der Stadt Bonn)(Marzelline)(sopraan)  

* Der Rosenkavalier (*R.Strauss)(Bonn 23-09-2006 / Oper der Stadt Bonn)(Sophie)(sopraan) 

* Giulio Cesare in Egitto (*Händel)(Düsseldorf 20/26-06-2010 / Deutsche Oper am Rhein)(Cleopatra)(sopraan)

* I Capuleti e i Montecchi (*Bellini)(Essen 19-03-2011/ Aalto-Musiktheater Essen)(Giullietta)(sopraan)(concertante uitvoering)