Vriezen - Hans Vriezen

Hans Vriezen.jpg

tenor


Hans Vriezen studeerde zang bij de sopraan Antoinette Tiemessen en bij de Argentijnse tenor Omar Jara. Hij was van 1989 tot 1992 verbonden aan het Bachkoor Holland in Naarden, geleid door Charles Wolf.

In 1992 werkte hij bij de Opera Zuid in de opera Iphigenie en Tauride (*Gluck) en was hij  te horen tijdens een Kerstconcert samen met Ivan Rebroff en Antoinette Tiemessen. Ook zong hij in het Ulfts Mannenkoor in de Maaspoort (Den Bosch) gepresenteerd door Viola Holt.

Van 1992 tot 1994 was hij verbonden aan de Stadtischen Bühnen Regensburg en van 1994 tot 1996 aan de Bühnen de Stadt Bielefeld (Duitsland). In 1998 was hij te horen in Aida bij de Companions Opera in het Gelderedome Stadion in Arnhem.

Juni 1998 zong hij in een concertante uitvoering van de opera Samson et Dalila (*Saint-Saëns) met het Brabant-Koor en het Brabants Orkest o.l.v. Marc Soustrot.

In juni/juli 2008 werkte hij mee aan een CD opname van de Symphony nr.5 (*Julius Röntgen), samen met het Consensus Vocalisten Orkest van het Oosten o.l.v. dirigent David Porcelijn. In maart 2009 zong hij de tenor-solo in de passie-cantate Olivet to Calvary (*J H Maunder) samen met de bariton Matthijs Mesdag, de organist Ton Kos en het koor Crescendo (Hoek van Holland) o.l.v. Wim de Korver.

Zijn repertoire omvat rollen uit Die Lustige Witwe, Die Entführung aus dem Serail, Le Postillon de Longjumeau (*Adolphe Adam) Don Pasquale en Il Barbiere di Siviglia.

Sinds augustus 1996 is Hans Vriezen verbonden aan het koor van de Nationale Reisopera in Enschede. Hier zong hij als solist in Un Ballo in Maschera, La Bohème, Peter Grimes, Parsival, la Traviata en in Händels Messiah.


http://hansvriezen.weebly.com